Διήμερο πληρωμών αναδρομικών και αυξήσεων στις κύριες συντάξεις ξεκινά από σήμερα.

O λόγος για τις αυξήσεις οι οποίες προβλέπει, αναδρομικά από τον Οκτώβριο του 2019, ο ασφαλιστικός νόμος Βρούτση για όσους συνταξιούχους έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης.

Σήμερα, θα πληρωθούν οι αυξήσεις στους ”νέους” συνταξιούχους του δημοσίου τομέα, ενώ αύριο θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους ”νέους” συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα.

Συγκεκριμένα:

Σήμερα, Τρίτη 29 Ιουνίου, θα πληρωθούν στους συνταξιούχους του δημοσίου τομέα που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016 (σ.σ. ”νέοι” συνταξιούχοι του δημοσίου) και πριν την 1η Οκτωβρίου 2019 (σ.σ. στο διάστημα 13ης Μαΐου -30ης Σεπτεμβρίου 2019) οι αυξήσεις στις κύριες συντάξεις τους.

Όσον αφορά στα αναδρομικά των ”νέων ” συνταξιούχων του δημοσίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, θα καταβληθούν τέλη Αυγούστου ή τέλη Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως από τον Φεβρουάριο του 2021 οι συντάξεις του Δημοσίου του e-ΕΦΚΑ, για όσους υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 1η Οκτωβρίου 2019, απονέμονται με τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης του ν.4670/2020 (σ.σ. νόμου Βρούτση του Φεβρουαρίου του 2020).

Οι παραπάνω συνταξιούχοι πληρώνονται ήδη με τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης από τον Μάρτιο 2021, ενώ τον Απρίλιο 2021 καταβλήθηκαν και τα οφειλόμενα αναδρομικά τους.

* Αύριο, Τετάρτη 30 Ιουνίου, στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016 (σ.σ. ”νέοι” συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα), θα γίνει η πληρωμή των αναδρομικών τους τους θα πραγματοποιηθεί με εμβόλιμη πληρωμή στις 30 Ιουνίου 2021.

Η πληρωμή των αυξήσεων (συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που αναλογεί για τον μήνα Ιούλιο) στις συντάξεις των ”νέων ” συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιουλίου με τις συντάξεις Αυγούστου.

Με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις του e-ΕΦΚΑ αλλά και τις πληροφορίες του Capital.gr, το πλάνο των πληρωμών αυξήσεων και αναδρομικών στις κύριες συντάξεις όσων έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης έχει ως εξής:

1) Δημόσιο

”Νέοι” συνταξιούχοι: Σήμερα (29 Ιουνίου) καταβάλλονται οι αυξήσεις στις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις τους (σύμφωνα με την ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ). Τα αναδρομικά τους για το διάστημα Οκτωβρίου 2019-Ιουνίου 2021 θα καταβληθούν τέλη Αυγούστου ή τέλη Σεπτεμβρίου (βάσει πληροφοριών του Capital.gr).

”Παλιοί” συνταξιούχοι: Οι αυξήσεις στις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις και τα αναδρομικά τους (για διάστημα Οκτωβρίου 2019 -Αυγούστου ή Σεπτεμβρίου 2021) θα πληρωθούν τέλη Αυγούστου ή τέλη Σεπτεμβρίου (σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr).

2) Ιδιωτικός τομέας

”Νέοι” συνταξιούχοι: Στις 30 Ιουνίου θα καταβληθούν τα αναδρομικά τους για το διάστημα Οκτωβρίου 2019 – Ιουλίου 2021. Οι αυξήσεις στις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις θα πληρωθούν τέλη Ιουλίου (βάσει ανακοίνωσης e-ΕΦΚΑ).

”Παλιοί” συνταξιούχοι: Οι αυξήσεις στις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις και τα αναδρομικά (σ.σ. του διαστήματος Οκτωβρίου 2019 -Ιουλίου 2021) θα συντελεστεί τέλη Ιουλίου (σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr).

Πηγή: pierianews.gr