Με συμμετοχές που ξεπερνούν τους 450 αθλητές από όλο τον κόσμο, ξεκίνησαν δυναμικά οι αγώνες τριάθλου και οι κολυμβητικοί αγώνες ανοικτής θαλάσσης του 7ου AlmiraMAN, που διεξάγονται στην Παραλία Κατερίνης, αυτό το Σαββατοκύριακο.

Μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επέβαλε η πανδημία του Covid – 19, οι λάτρεις της κολύμβησης, του ποδηλάτου και του τρεξίματος συναντιούνται και πάλι στις μυθικές ακτές της Παραλίας Κατερίνης, δοκιμάζουν τις αντοχές τους και «σπάνε τα χρονόμετρα». Συγκεκριμένα, ο αγώνας περιλαμβάνει δύο αγωνιστικές αποστάσεις: almira FAST (750m κολύμβηση – 20 km ποδηλασία – 5km τρέξιμο) και almiraMAN (1.9km κολύμβηση – 90 km ποδηλασία – 21km τρέξιμο) για ατομικές και ομαδικές συμμετοχές. Ο αγώνας διεξάγεται σε κλειστούς προς την κυκλοφορία οχημάτων δρόμους και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό.

Το  7ο AlmiraMAN διοργανώνεται από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο ΤΡΙΑΣ και τον Δήμο Κατερίνης, υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Κίτρους και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Την προσπάθεια υποστηρίζουν εταιρείες – χορηγοί, προμηθευτές, εθελοντές και χορηγοί επικοινωνίας. Μέγας χορηγός είναι τα Δημοτικά Πάρκινγκ Κατερίνης ενώ τη ζωντανή αναμετάδοση των αγώνων έχει το swimbikerun.gr .

Στο χώρο λειτουργεί επίσης έκθεση και διοργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις αναδεικνύοντας αυτή τη διοργάνωση σε μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Πηγή: pierianews.gr