Μετά τις απειλές κατά της ζωής του Πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, λόγω της εκκένωσης της κατάληψης στο Βιολογικό, άγνωστοι κόλλησαν κηδειόχαρτα με το πρόσωπό του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, στην Καμάρα άγνωστοι κόλλησαν τα κηδειόχαρτα το απόγευμα του Σαββάτου τα οποία γράφουν ότι ο Πρύτανης επέλεξε να ανοίξει τον τάφο του. «Η σορός θα βρίσκεται κάτω από τα μπάζα της κατάληψης στο Στέκι το Βιολογικό» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, και στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου αφισοκολλήθηκαν τα κηδειόχαρτα με τις απειλές κατά του Πρύτανη, ενώ καλούν σε συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης το Σάββατο 15 Ιανουαρίου, αναφέροντας πως «είμαστε σε συνεχή πόλεμο, καμία εκκένωση δεν θα μείνει αναπάντητη».

Θεσσαλονίκη ΑΠΘ πρύτανης κηδειόχαρτα

Θεσσαλονίκη ΑΠΘ πρύτανης κηδειόχαρτα

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα έγινε γνωστό από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ότι ο Πρύτανης δέχεται απειλές για τη ζωή του, μετά την λήξη της 34ετούς κατάληψης στο «Στέκι στο Βιολογικό», εντός του ΑΠΘ.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Ένας χώρος εντός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου που βρισκόταν επί δεκαετίες υπό κατάληψη, αποδόθηκε στην ακαδημαϊκή κοινότητα και θα αξιοποιηθεί προς όφελος των φοιτητών. Το γεγονός αυτό οδήγησε τους γνωστούς τραμπούκους να απειλούν τη ζωή του Πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου και να φαντασιώνονται ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, όπως είχαν συνηθίσει.

Είναι μακριά νυχτωμένοι. Η Ελλάδα αλλάζει και στα ελληνικά πανεπιστήμια η νομιμότητα και η ακαδημαϊκή τάξη είναι πια αδιαπραγμάτευτες. Όποιος δεν το αποδεχτεί και συνεχίζει να μηρυκάζει αθλιότητες, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου. Φυσικά η καταδίκη τέτοιων φασιστικών συμπεριφορών είναι αυτονόητη και θα πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα να πάψουν να κρύβονται και να πάρουν καθαρή θέση».

Πηγή: pierianews.gr