Οι φιλανθρωπικές δωρεές που δέχθηκε ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος καταβλήθηκαν με σωστό τρόπο, ανακοίνωσε το γραφείο του μετά το δημοσίευμα εφημερίδας που ανέφερε ότι ο Κάρολος έλαβε τρία εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά από πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ, μέρος των οποίων ήταν τοποθετημένα σε σακούλες και βαλίτσες.

«Οι φιλανθρωπικές δωρεές που δέχτηκε από τον Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ διοχετεύθηκαν άμεσα σε μια από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις του πρίγκιπα, η οποία πραγματοποίησε την δέουσα διαχείριση και μας διαβεβαίωσε ότι ακολουθήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Καρόλου.

Η Sunday Times ανέφερε ότι δεν υπήρξε υπαινιγμός πως οι δωρεές ήταν παράνομες.

Η αστυνομία και η βρετανική Επιτροπή Φιλανθρωπίας ερευνούν τους ισχυρισμούς.

Κατά τις επαφές του με τον Sheikh Hamad bin Jassim bin Jaber Al-Thani, πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ, ο πρίγκιπας Κάρολος φέρεται να έλαβε χρήματα συνολικής αξίας 3 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την Guardian.

Σε μια περίπτωση, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου δέχτηκε το ποσό σε μια βαλίτσα και σε άλλη σε σακούλα από ψώνια.

Οι συναλλαγές φέρονται να έλαβαν χώρα το 2015 στη διάρκεια ιδιωτικών συναντήσεων μεταξύ των δύο ανδρών στο Clarence House

Ο Πρίγκιπας παρέδωσε αμέσως το ποσό σε βοηθούς του που κανόνισαν να περάσουν τα χρήματα στο σύνολό τους στη φιλανθρωπική οργάνωση.

Ο σεΐχης, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, έχει χαρακτηριστεί ως «ο άνθρωπος που αγόρασε το Λονδίνο» αφού χρησιμοποίησε την περιουσία του, καθώς και την επιρροή του στο Qatari Wealth fund, για να κάνει τεράστιες επενδύσεις στο Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένων των Shard, Harrods και το InterContinental London Park Lane. Είναι ιδιοκτήτης μιας από τις πλουσιότερες ποδοσφαιρικές ομάδες στον κόσμο, της Παρί Σεν Ζερμέν.

Έχει παραδεχτεί ότι υπό την πρωθυπουργία του το Κατάρ «ίσως» χρηματοδότησε το συριακό παράρτημα της Αλ Κάιντα εν αγνοία του.

Τα μετρητά που έδωσε στον πρίγκιπα συγκεντρώθηκαν από την ιδιωτική τράπεζα Coutts, της οποίας οι πλούσιοι πελάτες περιλαμβάνουν τη βασίλισσα, και κατατέθηκαν απευθείας στους λογαριασμούς του Φιλανθρωπικού Ταμείου του Πρίγκιπα της Ουαλίας (PWCF)

Ένας εκπρόσωπος του Clarence House δήλωσε: «Οι φιλανθρωπικές δωρεές που ελήφθησαν από τον σεΐχη Hamad Bin Jassim διαβιβάστηκαν αμέσως σε ένα από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα του Πρίγκιπα που πραγματοποίησαν τον απαιτούμενο έλεγχο και μας διαβεβαίωσαν ότι ακολουθήθηκαν όλες οι σωστές διαδικασίες».

Αν και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Κάρολος ενήργησε παράνομα προσφέροντας κάτι σε αντάλλαγμα για τις γενναιόδωρες δωρεές, το επεισόδιο έχει εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με την κρίση του Πρίγκιπα και τη σοφία της λήψης τόσο μεγάλων δωρεών από έναν ξένο δισεκατομμυριούχο και μάλιστα με τέτοιο τρόπο.

Πηγή: pierianews.gr