Σχεδόν κάθε υπεραιωνόβιος έχει να μοιραστεί το δικό του «αναπάντεχο» μυστικόμακροζωίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC News, μια γυναίκα που πρόσφατα γιόρτασε τα 108αγενέθλιά της αποκάλυψε το μυστικό για μια μεγάλη και ευτυχισμένη ζωή: ένα ποτό το μεσημέρι και διασκέδαση άνευ περιορισμών.

Η MaryAnnClifton, γνωστή κι ως Rosina, μοιράστηκε τις συμβουλές της για μακροζωία και ευεξία στη διάρκεια του πάρτι της στην πόλη Orpington, στο νότιο Λονδίνο.

Για χάρη της κ. Clifton διοργανώθηκε ένα απογευματινό πάρτι τσαγιού, μια έκπληξη που διοργάνωσε η ομάδα Focbridge House του Care UK, μιας υπηρεσίας που παρέχει βοήθεια και στήριξη σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, την περασμένη Πέμπτη.

Η εκατοντάχρονη έλαβε επίσης τηλεγράφημα γενεθλίων από τον βασιλιά Κάρολο.

Αναλύοντας τις κορυφαίες συμβουλές της για να φτάσει κάποιος μέχρι την 11η δεκαετία της ζωής του, ενθάρρυνε τους ανθρώπους να ενδώσουν στην απόλαυση ενός μεσημεριανού ποτού. «Ποτέ δεν μου έκανε κακό», είπε χαρακτηριστικά. «Να εργάζεστε σκληρά αλλά να διασκεδάζετε περισσότερο – λίγη σκληρή δουλειά δεν έβλαψε ποτέ κανέναν», πρόσθεσε.

Γεννηθείσα τον Μάρτιο του 1915 στο νότιο Λονδίνο, αφού τελείωσε το σχολείο ακολούθησε το πάθος της για τη μόδα, εργαζόμενη ως μοδίστρα, προτού ενταχθεί στην επιχείρηση της κόρης της. Με τον εκλιπόντα σύζυγό της, Ernie, γνωρίστηκαν όταν ήταν μόλις 12 ετών. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, την Pamela και τον Bernie.  Σήμερα, η Rosina έχει αποκτήσει τέσσερα εγγόνια, δέκα δισέγγονα και επτά τρισέγγονα.

Πηγή: pierianews.gr