Μια νέα εντυπωσιακή τοιχογραφία μεγάλης κλίμακας, που αποτελεί φόρο τιμής στον ολυμπιονίκη του Tae kwon Do, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, κοσμεί πλέον τον εξωτερικό χώρο του Κολυμβητηρίου Βύρωνα.

Ο Δήμος Βύρωνα με μια εξαίρετη πρωτοβουλία αποτίει φόρο τιμής στον συνάνθρωπο μας, ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη, με την μορφή του να κοσμεί από τώρα και για πάντα τον χώρο του κολυμβητηρίου.

Ο street Artist, Πλάτωνας φιλοτέχνησε την προσωπογραφία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη που έφυγε πρόωρα από τη ζωή στις 14/10/22, σε ηλικία 43 ετών. Ο Ολυμπιονίκης του Tae kwon Do, τίμησε τα εθνικά χρώματα με μεγάλες διακρίσεις διεθνώς, με σημαντικότερες τα δύο αργυρά μετάλλια στην κατηγορία των +80 κιλών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και στο Πεκίνο το 2008 αλλά και με το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, την ίδια χρονιά.

Παράλληλα ήταν κι ένας ενεργός πολίτης που αγωνιούσε για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας, ενώ συμμετείχε και στα κοινά.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης υπήρξε υπόδειγμα αθλητή και ανθρώπου, γεγονός που τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό!

Τον διέκρινε η αγωνιστικότητα και ο σεβασμός στον συναθλητή και το συνάνθρωπο. Με τη στάση ζωής του άφησε πίσω του ένα καθαρό αποτύπωμα σεμνότητας, αξιοπρέπειας, ανθρωπιάς και γενναιότητας μέχρι το τέλος.

Από αυτή την άποψη, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους και περισσότερο για τα νέα παιδιά.

Με αυτό το σκεπτικό και με αυτόν τον τρόπο, η δημοτική αρχή Βύρωνα τιμά και αποχαιρετά ένα μεγάλο αθλητή, μια σημαντική προσωπικότητα κι ένα θετικό πρότυπο ζωής.

Πηγή: pierianews.gr