Για άγνωστη αιτία, ο ένας εκ των τεσσάρων που αποβιβάστηκε, ηλικίας 22 ετών, κατευθύνθηκε στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ο άνθρωπος να χτυπηθεί από τον πίσω έλικα του ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα να διαμελιστεί.

Στο σημείο μετέβησαν περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σημειώνεται ότι λίγη ώρα αργότερα σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον πιλότο.

Οι έλικες του ελικοπτέρου κάνουν περίπου 2 λεπτά να σταματήσουν από την ώρα που θα σβήσει τον κινητήρα εκτός και εάν πατήσει ένα κουμπί το οποίο τους σταματά στα 50 δευτερόλεπτα. Η πόρτα του ελικοπτέρου δεν έχει ασφάλεια, όποιος θέλει ανοίγει την πόρτα και βγαίνει. Το σημείο που θα σταθεί η προανάκριση είναι στο εάν τους ενημέρωσε ο πιλότος για να κατέβουν όταν σταματήσει ο έλικας και οι κινητήρες. Υπάρχει και η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που θα ερευνήσουν τι έγινε.

Εν τω μεταξύ, σε δεύτερο ελικόπτερο, που κατευθυνόταν στο ίδιο σημείο, βρίσκονταν οι γονείς του άτυχου νεαρού.

Ο πιλότος του ελικοπτέρου έσπευσε να ειδοποιήσει τον συνάδελφό του έτσι ώστε οι γονείς του θύματος να μην αντικρίσουν την εικόνα του νεκρού γιου τους.

Το δεύτερο ελικόπτερο ζήτησε άδεια και προσγειώθηκε σε άλλο ελικοδρόμιο.

«Ο πιλότος είδε τι συνέβη και αποφάσισε να μην δουν οι γονείς τον γιο τους έτσι. Ήταν φριχτό», είπε μια πηγή στη Sun. «Πέταξε σε ένα άλλο ελικοδρόμιο στην Αθήνα».

«Μιλάμε για μια τραγωδία, μια τραγωδία άνευ προηγουμένου, μια τραγωδία που δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί», είπε μια αστυνομική πηγή στη βρετανική ταμπλόιντ.

Πηγή: pierianews.gr