Τη χειρότερη πιθανή κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού των τριών αναρριχητών, η τύχη των οποίων αγνοείτο από το απόγευμα του Σαββάτου όταν είχαν πάει για αναρρίχηση κοντά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.

Στο πλαίσιο της τεράστιας επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους σε περιοχή που εντοπίζεται περίπου τρία χιλιόμετρα από το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, και συγκεκριμένα στα Ύδατα Στυγός.

Λίγο νωρίτερα, είχαν εντοπιστεί κάποια προσωπικά αντικείμενα των τριών ανδρών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο θάνατος των τριών αναρριχητών θεωρείται σχεδόν με βεβαιότητα ότι προήλθε από χιονοστιβάδα που έπληξε την περιοχή.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος του Καλάβρυτα News, Νίκος Κυριαζής, ο οποίος βρέθηκε στο πεδίο των επιχειρήσεων μαζί με την 6η ΕΜΑΚ Πάτρας, οι τρεις άνδρες βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Αμέσως μετά τον εντοπισμό τους, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καλαβρύτων.

Οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών, κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της «μαυρολίμνης».

Άνθρωποι από το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησαν τους τρεις άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου και καθώς δεν απαντούσαν στα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει.

Όπως ανέφερε στο CNN Greece ο πρόεδρος του Συλλόγου Ορειβασίας-Χιονοδρομίας & αναρρίχησης Καλαβρύτων, Χαρίλαος Ερμίδης, η περιοχή της «μαυρολίμνης» όπου εντοπίστηκαν οι άτυχοι αναρριχητές είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο σημείο για αναρρίχηση, καθώς πρόκειται για αχαρτογράφητη περιοχή.

Σημείωσε μάλιστα ότι αυτήν την εποχή, οι θερμοκρασίες στην περιοχή κινούνται μεταξύ -37 με -40 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: pierianews.gr