Ας το παραδεχθούμε όλοι μας πως οι κουζίνες είναι τα πιο αγαπημένα δωμάτια του σπιτιού και καταναλώνουμε πολλές ώρες μέσα σε αυτόν τον χώρο. Αν σου αρέσει να μαγειρεύεις πολύ και να μην λείπει τίποτα από τα ντουλάπια σου, γράψε σε μια λίστα τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά που θα χρειαστείς ώστε να δημιουργείς υπέροχες λιχουδιές. Οργάνωσε την κουζίνα σου με τέτοιο τρόπο ώστε να έχεις ποικιλία συστατικών για τα πιάτα σου.

Μπαχαρικά, ξηροί καρποί, μυρωδικά, ποικιλίες τσαγιού και πολλά συστατικά θα δώσουν ιδιαίτερες γεύσεις στα φαγητά και τα ροφήματα.

Για την καθημερινότητα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε πρακτικούς χώρους ώστε να μπορούμε να βρίσκουμε εύκολα τα σκεύη, τα εργαλεία μαγειρικής και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Αν σου αρέσει να πειραματίζεσαι σε γεύσεις στα φαγητά πρόσθεσε στην κουζίνα σου μοναδικά υλικά μαγειρικής για να μπορείς να τα χρησιμοποιείς τακτικά.

Μπαχαρικά

Τα μπαχαρικά ποικίλουν σε γεύση και αρώματα και δίνουν μοναδική γεύση στα φαγητά. Για να δημιουργήσεις μια μεγάλη συλλογή από μπαχαρικά μπορείς να επισκεφθείς τοπικά παντοπωλεία ή μαγαζάκια delicatessen που έχουν μεγάλη ποικιλία σε μπαχαρικά όπως κάρδαμο, ποικιλίες πιπεριών, πάπρικα, μπούκοβο, αλάτι και πολλά άλλα. Όλα αυτά εκτός από τη μοναδική γεύση στο φαγητό προσφέρουν και ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό. Τοποθέτησέ τα σε μικρά βαζάκια ή κουτάκια και προσπάθησε να μην τα αναμείξεις μεταξύ τους γιατί θα χαθούν τα αρώματά τους.

Αρωματικά

Τα αρωματικά βότανα δίνουν ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό. Αν σου αρέσουν τα χρώματα και τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορείς να βάλεις μέσα στην κουζίνα σου μικρά γλαστράκια με βασιλικό, θυμάρι, ρίγανη και πολλά άλλα ώστε να τα τοποθετείς απευθείας στο φαγητό. Αν δεν διαθέτεις κήπο για να έχεις τα δικά σου μυρωδικά στο μπαλκονάκι σου μπορείς να βάλεις ένα πανέρι και να το γεμίσεις με όλα τα μυρωδικά που επιθυμείς. Διαφορετικά μπορείς να τα βρεις αποξηραμένα στα μαγαζάκια ώστε να τα αγοράσεις και να τα έχεις πάντα διαθέσιμα για να τα προσθέτεις στο φαγητό σου.

Τσάι

Αν λατρεύεις το τσάι, οι ποικιλίες τσαγιού δεν θα πρέπει να λείπουν από την συλλογή σου. Στα μεγάλα σούπερ μάρκετ θα βρεις τις πιο εμπορικές εταιρείες και συγκεκριμένες γεύσεις. Αν αναζητάς πιο ιδιαίτερες επιλογές, στα παντοπωλεία της γειτονιάς σου ή του κέντρου της πόλης θα βρεις μεγάλη ποικιλία. Επίσης, όταν επισκέπτεσαι τα ελληνικά ορεινά χωριά θα βρεις τσάι του βουνού, τοπικά μυρωδικά και προϊόντα και ποικιλίες με φύλλα τσαγιού που δεν μπορείς να βρεις εύκολα στο αστικό κέντρο.

Αν σου αρέσουν οι ιδιαίτερες γεύσεις και θέλεις να έχεις μια ποικιλία επιλογών για το φαγητό και τα ροφήματα σου, δημιούργησε μια μικρή συλλογή στην κουζίνα σου σε κουτάκια με αυτοκόλλητα ώστε να γνωρίζεις ποιο είναι αυτό που ψάχνεις.

Πηγή: pierianews.gr