Η ώρα των διακοπών πλησιάζει και όλοι μας αρχίζουμε να σκεφτόμαστε προορισμούς και να ελέγχουμε τιμές για αεροπορικά, ακτοπλοϊκά και ξενοδοχεία. Η ακρίβεια συνεχίζει να είναι στα ύψη και ο καθένας μας θα ήθελε να βρίσκει τις πιο συμφέρουσες προτάσεις τόσο στην καθημερινότητα όσο και στις διακοπές του. To Pricefox.gr σε βοηθάει να εξοικονομείς χρήματα καθημερινά. Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις πώς μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα στις καλοκαιρινές σου διακοπές.

Όποτε και αν αποφασίσουμε να ταξιδέψουμε το καλοκαίρι είναι πολύ σημαντικό να συγκρίνουμε τις τιμές για την περίοδο που ενδιαφερόμαστε. Ενδεικτικά τα αεροπορικά εισιτήρια από διαφορετικές εταιρείες παρουσιάζουν διαφορές στις τιμές. Για παράδειγμα ένα αεροπορικό για την Νάξο μπορεί να το βρούμε για την ίδια περίοδο από  91 – 123 ευρώ το άτομο.

Για παράδειγμα μια οικογένεια που θα συγκρίνει τιμές αεροπορικών με μια που θα αγοράσει το ακριβότερο, εξοικονομεί για 4 αεροπορικά εισιτήρια το ποσό των 128 ευρώ.

Αν πάλι επιλέξουμε να ταξιδέψουμε με πλοίο υπάρχουν κάποια tips που μας βοηθούν να γλιτώσουμε χρήματα. Για παράδειγμα αν κάποιος επισκεφθεί την Σύρο και στην επιστροφή του επιλέξει το λιμάνι του Λαυρίου αντί του Πειραιά θα πληρώσει 14 ευρώ λιγότερα. Κοιτάμε λοιπόν πάντα ποιο από τα λιμάνια του προορισμού ή της επιστροφής μας συμφέρει.

Ένας ακόμη «πονοκέφαλος» στις καλοκαιρινές μας διακοπές αποτελεί το δίλημμα να πάρω ή όχι αμάξι στο νησί; Η απάντηση είναι εύκολη αρκεί να κάνεις μια μικρή έρευνα πριν την κράτηση των ακτοπλοϊκών σου. Δες λοιπόν κατά μέσο όρο ποιο είναι το κόστος ενοικίασης οχήματος στο νησί του προορισμού και το κόστος μεταφοράς του οχήματός σου. Για παράδειγμα αν κάποιος επισκεφθεί την Χίο και μείνει περισσότερες από 4 μέρες για τις διακοπές του τον συμφέρει να πάρει μαζί του το αυτοκίνητο του καθώς η ενοικίαση θα στοιχίσει περισσότερο.

Για τις καλοκαιρινές διακοπές του Αυγούστου σκέψου το καλά πότε θα κλείσεις γιατί αν προτιμήσεις τα τέλη Αυγούστου σε σχέση με τον 15Αυγουστο θα γλιτώσεις αρκετά χρήματα. Για παράδειγμα αν επισκεφθείς την Πάρο για μια εβδομάδα στο τέλος Αυγούστου αντί για τον 15Αυγουστο θα εξοικονομήσεις 120€ στην διαμονή σου.

Αν πάλι προτιμάς το εξωτερικό για τις καλοκαιρινές σου διακοπές, εκεί σε συμφέρει ακόμη περισσότερο να προτιμήσεις το τέλος Αυγούστου. Για παράδειγμα αν ένα ζευγάρι επισκεφθεί την Βαρκελώνη τέλη Αυγούστου αντί για 15Αυγουστο θα εξοικονομήσει 200€ από τα αεροπορικά εισιτήρια.

Για αυτούς που ταξιδεύουν σε χώρες που δεν έχουν ευρώ ως νόμισμα είναι σημαντικό να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό σε διαδικτυακή τράπεζα που σου δίνει τη δυνατότητα αλλαγής συναλλάγματος online από το κινητό σου. Με τον τρόπο αυτό μια τετραμελής οικογένεια που θα βρεθεί στη Μ. Βρετανία μπορεί να εξοικονομήσει 30€ γλιτώνοντας έξοδα συναλλάγματος από τα κόστη των φαγητών και ποτών τους.

Όταν πρόκειται να επισκεφθούμε αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους ο καλύτερος τρόπος είναι να αποκτήσουμε τα εισιτήρια Online πριν την άφιξη μας. Έτσι γλιτώνουμε και χρόνο αποφεύγοντας τις ουρές καθώς και χρήμα.

To Pricefox.gr, η πλατφόρμα σύγκρισης και αγοράς ασφάλειας αυτοκινήτου online είναι δίπλα μας και μας βοηθά να ζούμε έξυπνα και οικονομικά.

Πηγή: pierianews.gr